Tirsdag 24 Mai 2022
Kl. 09:00 - 15:00
Frivilligheten kjenner ingen grenser
En konferanse om hvordan vi kan møte flyktninger fra Ukraina og samarbeide på tvers av bydel- og landegrenser.

Oslo Frivilligsentraler  ønsker velkommen til en spennende konferanse om frivillighet, samarbeid og situasjonen i Ukraina. 

Situasjonen i Ukraina er kritisk og Europa ser midt i en flyktningkrise. Hva kan vi gjøre? 

Vi har invitert gjester fra nær og fjern for å dele sine erfaringer, kunnskap og inspirasjon. 

Talere

Hva ville du ha gjort hvis du plutselig måtte flykte eller opplevde at det ble krig i landet hvor kjæresten din bodde ? Dette ble plutselig realitetene for Victoria fra Kyiv og Jan fra Oslo.

Rina Mariann Hansen er byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester i Oslo. Hun har lang erfaring med frivilligsektor og vil fortelle om hvordan Oslo kommune jobber for å ta imot flyktningene og hvordan samarbeide med frivillige fungerer. 

Esther Marie Lier er daglig leder på Ullern Frivilligsentral og har vært en nøkkelfigur i frivilligsektor i to tiår. Esther vil fortelle om hvordan Ullern Frivilligsentral og Kirkens Bymisjon jobber for å ivareta og integrerer flyktninger.

Mirna Šostarko og Marta Hauser kommer fra Croatian Volunteer Development Centre i Kroatia. De er her for å fortelle om et europeisk prosjekt som har arbeidet med å legge til rette for at familier skal kunne være frivillige sammen og hvordan de har benyttet dette i arbeid med flyktninger fra Ukraina. 


George Thomson er visepresident i Centre for European Volunteering, et nettverk av frivillige organisasjoner i Europa. George vil prate om viktigheten av europeisk samarbeid og hvilken nytte vi kan ha av det.

Marte Oraug Skogtrø er politisk rådgiver i Frivillighet Norge og jobber spesielt med samarbeid med Europa. Marte vil fortelle om hvilke finansieringsmuligheter som finnes for norske organisasjoner som ønsker å være med å bygge et europeisk samarbeid på tvers av landegrensene. 

Corina Pintea er direktør for Pro Vobis i Romania. Corina skal fortelle oss om hvordan frivilligheten kom til Romania etter årtier med undertrykkelse, mistillit og konflikt.


Konferansen er gratis og det serveres lunsj. 
Alle innleggene er på engelsk.

Tidsskjema publiseres senere, men vi åpner for registrering og kaffe kl 0830 og konferansen starter kl. 0900. Vi avslutter kl. 1500.


De er begrenset antall plasser, påmelding her.

VELKOMMEN 

Adresse for konferansen: 





2024 © Vestre Aker Frivilligsentral