Onsdag 25 August 2021
Kl. 18:00 - 20:00, Vega Scene, Hausmanns gate 28
Hans + Liv på Vega scene
Verdighetsenteret og Fagforbundet, i samarbeid med Vega Scene og Speranza film inviterer til filmvisning av Mari Bakke Riises dokumentarfilm, HANS + LIV.

En sterk og vakker skildring av hvordan det er å skilles fra sitt livs kjærlighet. Etter visningen blir det samtale med regissør Riise, Ingvar Skjerve, rådgiver i Fagforbundet, og Sverre Chr. Wilhelmsen, brobygger hos Verdighetsenteret.

 Om filmen:

Da jeg traff Liv i tenårene så sa det pang, forteller Hans. Det satt i og det sitter i fremdeles.

Historien om Hans og Liv er en sterk og vakker skildring av hvordan det er å skilles fra sitt livs kjærlighet. Liv har fått Alzheimer. Vi følger 93 år gamle Hans over tid, hvor tap og sorg blander seg inn i en munter og nær manns hverdag. Liv blir gradvis sykere. Han vet at han en dag snart blir alene, selv om det allerede kjennes ut som om han er det, også når de er sammen. Sorg er kjærlighetens pris, sier Hans. I tiden etter Livs død, endrer livet seg for Hans. Lengselen trekker i han, han har fysiske smerter i brystet. Hva gjør livet verdt å leve?

«Det er ikke alle menn, i alle fall ikke som nesten er hundre år, som er så i kontakt med følelsene sine både i glede og sorg, og som formidler dem på en så ekte måte. Hans (93) mener jeg kan være et forbilde for mange. Han lar oss være med på sin indre prosess av å miste sin aller kjæreste. Samtidig viser han oss kjærlighetens kraft»-
- Mari Bakke Riise, Regissør


«Hans + Liv er en film om livslang kjærlighet. Om hvordan kjærlighet oppstår, ut- vikles, modnes og holdes ved like. Det eneste vi vet sikkert om livet er at det endres, om kjærlighet vet vi at den aldri blir borte. Vi følger Hans gjennom tap. Kona Liv, får Alzheimer og hun forandres. Hans lar oss ta del i ensomheten og sorgen. Hvordan sørge over et menneske som ennå er her, men som du likevel opplever å ha mistet? Hans sin åpenhet og ærlighet er inspirerende og dypt bevegende. Gjennom humor og sterk tilstedeværelse lærer Hans meg noe om livet, og påminner meg at hjertet aldri blir eldre enn 16 år.»
- Margreth Olin, produsent


Om Verdighetsenteret

Verdighetsenteret er et nasjonalt, tverrfaglig kompetansesenter som forener kunnskap om palliasjon, demens, akuttmedisin, frivillighet og kultur i eldreomsorgen. Vi arbeider for at sårbare gamle i Norge skal få en verdig alderdom.

Om Fagforbundet

Fagforbundet er landets største arbeidstakerorganisasjon med omlag 395 000 medlemmer og er en del av LO. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår, og et anstendig arbeidsliv.

Kjøp billetter her. 

2024 © Vestre Aker Frivilligsentral