Tirsdag 20 Juni 2023
Kl. 10:00 - 15:00, Friluftshuset på Sørenga
Kajakk introkurs for seniorer
Drømmer du om å lære kajakkpadling? Om å oppleve det bynære friluftslivet fra vannet og samtidig mestre utfordringer med nye padleteknikker? Nå har du muligheten til å lære grunnleggende kajakkferdigheter og få et nyttmøte med Oslofjorden. Bli med på kajakkurs tillrettelagt for seniorer!

Kursinnhold
Kurset gir nødvendig kompetanse i bruk av kajakk og tar for seg temaene sikkerhet, padleteknikk og redning. Første del av kurset foregår med tørrtrening på land. Deretter lærer du å løfte, bære og sjøsette kajakken. I vannet får du innføring i forskjellige padleteknikker, og kameratredning/egenredningsteknikker vil bli demonstrert.

Etter kursdelen spiser vi matpakke lunsj, før vi legger opp til en kortere padletur i området.

På slutten av padleturen vil alle få muligheten til å velte rundt med kajakken. For å få "Våttkort" - et kompetansebevis for kajakk som kreves for å leie kajakk de fleste steder i landet - er man nødt til å kantre med kajakken og å komme seg ut. Det er ikke et krav at man utfører kameratredning eller egenredning for å få våttkortet, men det er en god mulighet til å øve seg på redningsteknikker.

Deltakeren får våttkort etter endt kurs dersom man velter med kajakken. Våttkort er en del av Norges Padleforbunds kursstige. Instruktør godkjent av Norges Padleforbund er kursansvarlig.

Mer info og påmelding på DNT sine nettsider.

2024 © Vestre Aker Frivilligsentral