Søndag 13 November 2022
Kl. 11:00 - 15:00, Oslo Marka
Søndagstur fra Skar til Sognsvann
Fra Maridalen kan du begi deg ut på gåturer som tar deg langt av sted. Faktisk så langt som til Rondane. På veien går du forbi vakre Fagervann. På denne søndagsturen tar vi en kort pasue her før vi går videre til Ullevålseter, som gir mulighet for vafler og kanelsnurrer. Turen avsluttes på Sognsvann.

Vi starter på utfartsparkeringen på Skar, og følger grusveien et kort stykke før vi tar inn i skogen på og beveger oss oppover i slake stigninger mot vakre Fagervann. Dette er et populært turmål for hengekøyeturer og teltturer, og er et flott sted å ta en kort pause. Vi fortsetter videre på blåmerket sti forbi nordenden av vannet, gjennom kupert skogsterreng mot den gamle husmannsplassen Kamphaug. Dette er et kjent og kjært veikryss for blåmerkede stier i denne delen av Nordmarka, og herfra går vi ned til Skjærsjøen. Vi krysser over demningen i sydenden av vannet og går videre mot Ullevålseter og en vaffelpause, før vi setter kursen mot Sognsvann t-bane stasjon.

Ta med: Sitteunderlag, mat og drikke samt klær og sko etter føre. Tursko som går over ankelen gir ekstra støtte. Det kan bli glatt pga. våte røtter eller frost, så vurder behov for gåstaver (med pigg), sko med pigg eller solide brodder. På Ullevålseter er det mulig å få kjøpt varm drikke og bakst. Her er det også offentlig toaletter.

Oppmøtested: Utfartsparkeringen på Skar, innerst i Maridalen.

Oppmøtetid: Kl. 11:00

Avslutning: Sognsvann T-banestasjon

Lengde: ca. 11 kilometer

Varighet: 4-5 timer inkl. pauser

Kollektivt:  Buss nr. 51 med ankomst kl. 10:44 på holdeplassen Skar innerst i Maridalen.  Retur med T-bane fra Sognsvann.

2024 © Vestre Aker Frivilligsentral