Lørdag 29 Oktober 2022
Kl. 12:00 - 14:30, Frognerseteren, Thomas Heftyes villa og gårdstun
Thomas Heftyes 200 års jubileum
Lad os gjøre det let og billigt, at rigtig mange kan komme og se, hvad der er stort og vakkert i vort land!

Kanskje det var foran et sprakende peisbål på Frognerseteren, den gode Thomas Heftye kom på denne ideen som i de to neste hundreårene skulle sette så stort preg på det norske samfunn? 

Heftye var en ivrig friluftsmann og tok initiativ til stiftelsen av Den Norske Turistforening i 1868, der han var formann til sin død. Han åpnet sine store eiendommer Frognerseteren og Sarabråten for publikum, det samme med Eidsbugarden ved Bygdin som han overtok i 1870. Heftye testamenterte sin eiendom Tryvandshøiden med utsiktstårn til Oslo kommune. I 1889 kjøpte Oslo kommune Frognerseteren av hans enke. 

29. oktober skal vi feire hans livsverk med toddy, boller, gardemusikken og ikke minst - en unik mulighet for å se Heftyevillaen på innsiden. 

I samarbeid med Vestre Aker Historielag arrangerer vi omvisninger i villaen som ellers er lukket for publikum. 

Turene starter kl. 1230 og vi holder på til kl. 1430.
Det er maks 20 personer per runde som varer 10 minutter. Alle som ønsker å delta MÅ melde seg på. Se kalenderen på vestreaker.frivilligsentral.no, der er alle turene lagt ut med påmeldingsskjema. 

Utenfor villaen blir det servering av boller, saft, kaffe og toddy i regi av Frivilligsentralen, fuglekasseverksted og soppkontroll med Naturvernforbundet og ikke minst - en konsert med Gardemusikken! 

Programmet

1200 Området åpner
1215  Ordfører Marianne Borgen og BU leder Yngvar Huseby ønsker velkommen
1225 Tale v/ Styreleder i DNT Per Hanasand
1230  Gardemusikken spiller
1230  Omvisningene begynner
1430  Avslutning

Velkommen!! 


Frognersaeteren

2024 © Vestre Aker Frivilligsentral