17. mai ENDELIG!

«Først kl. 17 kom vi til bords og der ble Norges skål drukket og Prins Christians skål ble utbragt etter visene: For Norge Kjempenes Fødeland og min sang, Norge Held og Christian heders var sunget.»

Så skrev prosten Frederik Schmidt om kongerikets første 17. mai middag. Middagen foregikk på Eidsvold Verk og skålen ble drukket av Frederik og de andre 111 delegatene som i fremtiden skulle sammen bli kjent som «Eidsvollsmennene». 

208 år senere, samles en ny gjeng til middag og skåling. Ikke fullt 112, men 30 glade gjester og 7 frivillige klarer sannelig å feire de også!

Endelig kunne Frivilligsentralen invitere til 17. mai feiring igjen. Savnet har vært stort de siste to årene, men gleden desto større nå. 

Ola og Dag Otto kjørte Frivilligbussen og Madeleine i skytteltrafikk slik at alle kom seg til bords. Vel fremme på sentralen ble de tatt imot av Berit, Åsa, Jassi, Eirik og Didrik som ventet med et glass sprudlende forfriskninger. 

Når alle gjestene var på plass, var det tid for mat. Det ble vartet opp med skikkelig norsk 17. mai kost med spekemat, eggerøre, rømmegrøt og røkelaks. 

Stemningen rundt bordet var høy og det ble både taler og allsang- akkurat slik det skal være og slik det var sju og tredve mil nordover, litt øst og oppover- for 208 år siden. 

Etter maten var det tid for bløtkake, kaffe og litt attåt for de som ønsket deg. Stemningen holdt seg god og når føreste turen skulle kjøres hjemover, var det ikke akkurat rift om plassene. Men som med alle ting, også 17. mai middagen må ta slutt. 

Takk til dere fantastiske frivillige som gjorde denne dagen så flott for så mange!!

Og takk til dere som ville feire denne dagen som betyr så mye for oss, sammen med oss!


5 av de 7 :) 


2022 © Vestre Aker Frivilligsentral