17. mai på Frivillighetssentralen

Hva skal til for å skape glede? Kun en håndfull hjertevarme mennesker.

17. mai er en viktig dag for oss nordmenn. Vi feirer bursdagen til en grunnlov som for 201 år siden var den mest liberale og demokratiske grunnloven verden til da hadde sett. Bønder, fiskere, adelsmenn og offiserer samlet seg rundt prinsipper som likhet og samhold. Dette er verdier som frivilligheten også er tuftet på, og på dager som nasjonaldagen, kommer det ekstra godt til syne. For de frivillige som i år skulle arrangere sentralens startet arbeidet noen dager før. Mat skulle handles inn og menyen planlegges.

Tidlig søndags morgen stilte de alle opp, 8 i tallet. Noen pyntet bord og andre lagde maten. Det holdt ikke med Frivilligbussen, i år måtte også privatbiler i sving for å hente de 38 gjestene som var påmeldt. Det er ikke så stor plass her på sentralen, men hjerterom er det så alle kom inn. Bordet ble fult, så sofaen måtte også i bruk, men det la ingen demper på stemningen.

Til maten ble det servert dikt så vel som sang og musikk, for en frivillig musiker var også på plass. Når skålene var over og magen full, ble restene pakket ned og flere fikk således med seg litt kveldsmat også. Alle kom seg trygt hjem og nok en 17. mai var blitt gjort bedre av en håndfull frivillige som velvillig gir av seg selv. Det er så mange ting man kan si om slike mennesker- de er ganske enkelt fantastiske.

2020 © Vestre Aker Frivilligsentral