Et påskeønske fra Frivilligsentralen

Nå skjer det masse som er helt fantastisk, men det synes ikke så godt i alt kaoset.

Det kan føles som verden er i ferd med å gå opp i limingen. Mediene flommer over med nyheter som høres ut som plot fra katastrofefilmer fra Hollywood og frykten er til å ta å kjenne på.

Men er alt galt?

Nei! Vi som er så heldige at vi får sitte i midten av frivilligheten, vi ser samfunnet fra sitt beste. Vi ser hvordan familier kommer sammen, hvordan gamle venner dukker opp for å hjelpe og hvordan naboer stiller opp for hverandre.

Vi ser et samfunn hvor nestekjærligheten blomstrer og samholdet på tvers av de gamle skillelinjene vokser. Vi ser oss mennesker fra vårt beste, vi ser den fantastiske egenskapen mennesket har; behovet for å stille opp for hverandre!

Aldri før har vi opplevd maken til mobilisering. Mennesker i alle aldre, fra alle deler av verden, store og små flommer nå til frivilligsentralene, Røde Kors, Kirkens bymisjon og andre organisasjoner. Alle sammen sier de; Vi vil bidra! Vi vil være med!

Faktisk er det nå slik at de aller fleste frivilligsentraler og organisasjoner som kan hjelpe med handling og annet, har langt flere frivillige enn vi har oppgaver til. Vi vet det er mange som ikke ber om hjelp fordi de ikke vil være til byrde for noen, dette trenger vi din hjelp å løse.

Hjelp oss å spre budskapet: Når du ber noen om hjelp, gir du noen en mulighet til å kjenne på den fantastiske gleden som skapes ved å være til hjelp og glede for noen andre!

Her finner du organisasjoner som har frivillige som ønsker å stille opp:

Norges Frivilligsentraler

Kirkens Bymisjon

Røde Kors

God påske! 

2020 © Vestre Aker Frivilligsentral