Med frivillig arbeid løfter vi hverandre opp sammen

-Det er fint å kunne bidra med litt av det vi syns vi kan. Det kan være å lage mat eller skifte en lyspære, sier Oslos biskop, Kari Veiteberg, som sist uke gjennomførte en visitas i Ris menighet.

Torsdag ettermiddag var biskopen, som har vært i jobben bare et drøyt to måneder, på besøk hos Vestre Aker frivilligsentral. Nettopp frivillig innsats har hun sett mye på nært hold, som prest blant annet i Kirkens Bymisjon.

– Jeg merker jo at alle ønsker å være litt frivillige. Med frivillig arbeid løfter vi hverandre opp sammen, sier biskopen, som i mange år har bodd i Bydel Vestre Aker, nærmere bestemt på Huseby.

Når Akersposten møter biskopen på frivilligsentralen på Vinderen, er hun nesten i mål med en omfattende visitas som har vart i flere dager til ende. Biskop Veiteberg har besøkt menighetskontorene, Aker seniorakademi, Rishaven barnehage, Ris ungdomsskole og Ris-speiderne. Tirsdag ble avsluttet med arrangemtet «Tirsdagskveld».

Hun har videre møtt administrasjonen i bydelen, truffet Holmenkollen kapells Venner, vært på Skimuseet og Skiforeningen. Onsdag kveld i forrige uke ble avsluttet på menighetsfest.

Torsdag bar biskopens ferd videre til Vinderen bo- og behandlingssenter, eller Vinderenhjemmet som det nå heter, der hun var med på gudstjeneste. Det fortsatte blant annet med møte på seniorsenteret på Vinderen, hun fikk oppleve barnekoret Tweensing og fikk en en spa- og velværekveld med Risk, som er ungdomsklubben i menigheten.

Søndag 24. november var hun tilstede på festgudstjeneste i Ris kirke.

Mer samarbeid?

Torsdag var biskop Veiteberg altså også på besøk på frivilligsentralen, der hun fikk vite litt om all den frivillige innsatsen som legges ned. I fjor sto frivilligsentralens folk bak rundt 12.000 timer med frivillig arbeid. Et av fokusområdene det siste året har vært eldre og ernæring, der Stina Åmo har vært ansvarlig for prosjektet «Spis med meg». Dette og mer til fikk biskopen høre mer om torsdag.

Frivilligsentralen og Ris menighet samarbeider fra før, og sogneprest Jan-Erik Heffermehl sa at det er spennende å se hvordan menigheten og frivilligsentralen kan utvide samarbeidet, blant annet rundt hjemmebesøk.

– Kanskje kan frivilligbussen også kjøre folk til kirken på søndagene? spurte Heffermehl.

Foto: Fredrik Eckhoff \ Akersposten

Klikk her for å lese originalartikkelen på Akersposten.no

2020 © Vestre Aker Frivilligsentral