Nok en fantastisk sommer!

Når sommervarmen kommer og ferien starter, er det mange seniorsenter og andre tilsvarende tilbud som tar velfortjente ferier i juli. Men for deres faste gjester, blir ikke behovet for sosial kontakt mindre av den grunn, vi er jo flokkdyr så vi trenger andre mennesker rundt oss. Dette behovet ser vi tydelig hos oss – og det er vi glade for. Det gir oss nemlig en mulighet til å gjøre det vi liker best – skape møteplasser mellom mennesker.

I tre uker i juli forandres Frivilligsentralen vår fra en hektisk kontorplass som håndterer flere hundre oppdrag i måneden, til en kafé hvor bydelens eldre finner hverandre og en fantastisk gjeng frivillige.

Fire dager i uken stekes det vafler og kokes kaffe. Det lages smørbrød og selvfølgelig servers det jordbær med is. Hva de frivillige lager, velger de selv sammen med gjestene – et ekte grasrotdemokrati!

En dag i uken slås det på stortromma og en treretters sommermiddag blir servert. Kvaliteten på maten de frivillige lager er svær høy, men det er kanskje ikke så rart når vi er så heldige og ha mesterkokken Arvid Skogseth som frivillig mentor for våre frivillige kokker. Når vi legger til at våre frivillige sjåfører henter alle gjestene og kjører dem hjem igjen, så er suksessen sikret. Totalt 7 frivillige er i sving på en slik middag. En lager mat, to kjører og fire serverer. Gjengen er sammensveiset og så dyktige at flere restaurantsjefer nok ville blitt imponert. *
 Stemningen under middagen er høy og det både synges og holdes taler. En skikkelig festdag altså!

I løpet av de tolv kafé dagene har vi hatt over 250 besøk og på de tre middagene har vi hatt nesten 100.  

Tusen takk til alle våre frivillige som gjør dette mulig – dere er virkelig fantastiske!!

Frivillige i aksjon på kjøkkenet

Sommerkaféen er en av mange slike aktiviteter Gjensidigestiftelsen støtter oss med i år. Målet er å skape matglede for eldre – det har vi klart i sommer!

Neste middag blir søndag 1. september. Har du lyst til å bli med eller kjenner du noen som vil ha glede av å være med? Ring oss på 23 22 05 80 eller send en epost til post@vestreaker.frivilligsentral.no 

2019 © Vestre Aker frivillighetssentral