Påskefeiring på Frivilligsentralen: Fellesskap, Mat og God Stemning

Påsken er en tid for samvær og festligheter og Vestre Aker Frivilligsentral arrangerte også i år vår tradisjonelle påskemiddag.

De frivillige, Ola, Diderik, Åsa, Roland, Berit, Marianne, Jassi, Eirik, Dag Otto og Maria, jobbet sammen for å skape en dag med glede og nydelig mat.
 
 Roland og Berit stod for gastronomien, og lagde en herlig tre retters meny bestående av toast med skagenrøre til forrett, lammestek med kantarellsaus til hovedrett og is med jordbær til dessert. Kantarellene hadde kokken selv vært ute i skogen og høstet. God drikke hørte selvfølgelig også med. Å lage mat til 35 gjester, 10 frivillige og en håndfull personer som gjerne skulle vært med men ikke orker, krever rutine. Men det har de mye av! Roland og Berit har gjort dette i mange år og ikke bare i påsken. Også i julen, på 17. mai og på sommeren stiller de opp med sine kokkekunster og fantastiske humør!Ingenting overlates til tilfeldighetene når Berit, Roland og Jassi anretter maten. Foto: Julie Kjellberg

De fleste gjestene er avhengig av transport for å kunne komme og da er det godt å ha drevene sjåfører. Dag Otto og Ola kusket Frivilligbussen og Madeleine (hvis du lurer på hvem Madeleine er så er det Frivilligsentralens lille bil) og hentet gjestene hjemme.

Mens kokkene lagde maten og sjåførene hentet gjestene, ble bordet dekket og lokalet pyntet av dagens verter, Åsa, Jassi, Marianne, Didrik, Eirik og Maria. Når gjestene begynte å ankomme ble de tatt i mot med varme smil og åpne armer.

Når alle gjestene var kommet ble maten servert og stemningen gikk i været. Det ble taler og vitser og alle koste seg inderlig!

To mette og fornøyde herrer. Foto: Julie Kjellberg

Når måltidet var over og roen senket seg over forsamlingen, var det tid for returer, rydding og oppvask. Alt utført med en rutine og profesjonalitet som selv den beste restaurant ville misunt oss.

«Påsken er en viktig tid for mange, kanskje spesielt den eldre generasjonen. Å kunne ha åpne møteplasser for denne gruppen blir ekstra viktig i slike høytider», sier daglig leder på Vestre Aker Frivilligsentral, Espen Watne Andresen. «Dette får vi til utelukkende fordi vi har en gjeng så dedikerte frivillige som stiller opp».

«Jo jo», sier påskesjefen Ola. «Det er klart det er viktig for deltakerne at vi stiller opp, men det er også viktig for oss som er frivillige. Det er veldig moro og ikke minst meningsfylt å få være med på dette og vi blir jo overøst med takknemmelighet og kjærlighet fra gjestene.»

Ja – slik går dagene på en Frivilligsentral!

Påskesjefen Ola ønsker velkommen. Foto: Julie Kjellberg


2024 © Vestre Aker Frivilligsentral