Hjelpemidler

Er du plutselig i en situasjon hvor du trenger krykker eller en rullator?

Vi er heldige i Norge som har et system som gjør at vi alltid kan få hjelpemidler når vi trenger det, men det er ikke alltid så enkelt å hente dem når behovet dukker opp.

 

Vi på frivilligsentralen tar turen for deg.

For å hente utstyr trenger vi:

Navn
Adresse
Telefon
Fødselsdato
Liste over utstyret

Du trenger ikke vedtak eller reservasjon for å låne utstyr og du kan beholde det i tre måneder. Er du avhengig av utstyr over lengre tid, må bydelen kontaktes slik at de kan bestille fra NAV. (Men til det kommer låner du midlertidig). 

Er du usikker på hva slags utstyr du trenger eller kan ha glede av, kontakt bydelen. Der får du hjelp av en ergoterapeut og annen ekspertise. 

Husk at det alltid er en fordel å ringe oss så snart du vet at behovet oppstår, da kan vi sørge for at utstyret er klart til du trenger det. 

Den frivillige som henter utstyret gjør selvfølgelig dette for å være til hjelp, men du må betale kr. 100,- for bensin og bomring. Dette betales direkte til den frivillige. Ønsker du å gi noe utover dette, kan du gi en gave til sentralen per bankgiro eller Vipps. Mer informasjon om hvordan du gir en gave, finner du her.

Her finner du informasjon om hjelpemiddellageret til Oslo kommune.

Her finner du kontaktinformasjon til bydelen. 

Her finner du informasjon fra NAV om varige hjelpemidler. 

2022 © Vestre Aker Frivilligsentral