17. mai - en festdag uansett!

Selvfølgelig skal 17. mai feires!

For mange av oss er 17. mai den viktigste dagen i året. De fleste av oss har levd våre liv i trygt og fritt land, drevet av demokratiske prinsipper og tillitt til hverandre. I april 1814, når 112 bønder, fiskere, soldater, embedsmenn og adelsmenn samlet seg på Eidsvoll etter å ha blitt valgt som representanter fra sine bygder – var det nettopp denne friheten, dette demokratiet og denne tryggheten som var målet. Mange diskusjoner ble det og sågar kan vi lese i enkelte dagbøker at det noen ganger nesten ble slagsmål. Men når dagen var kommet for den siste avgjørelsen, den siste voteringen- satte de alle plikten først og stilte seg alle som en bak datidens mest moderne grunnlov, og verdens eneste folkevalgte konge. Når jobben endelig var gjort, ble det ifølge dagbøkene god mat, god drikke, sang og taler!

En slik dag skal selvfølgelig feires! I mange år har vi hatt 17. mai brunsj på sentralen, men i år måtte tradisjonen vike for smittevern. Men feire skal det jo likevel og når gjestene ikke kan komme til festen, kommer festen til gjestene.

Ola, Berit, Åsa, Didrik, Roland, Jassi og Eirik lagde over 50 måltider. Menyen bestod av Asparges og spekemat til forrett, kokt laks med agurksalat hovedrett og bløtkake til dessert. Når alt var pakket og klart, kjørte den fantastiske gjengen ut alt sammen.

Jeg er overbevist om at hvis de 112 kunne se frem i tiden, ville de tatt en skål for de frivillige og sagt som jeg gjør – tusen takk, dere gjør Norge vakrere og bedre for oss alle!


2024 © Vestre Aker Frivilligsentral