Aktiv Fritid for alle

Å få oppleve gleden av friluftsliv eller delta på fritidsaktiviteter er dessverre ikke en selvfølge for alle. Mange barn og unge faller utenfor denne arenaen fordi de er berørt av fattigdomsproblemer. «Aktiv fritid for alle» er et prosjekt initiert av Skiforeningen som tilbyr aktiviteter og friluftsopplevelser til barn og unge fra lavinntektsfamilier.

Skiforeningen ønsker at alle barn og unge skal kunne delta på våre aktiviteter, uavhengig av sosial og kulturell bakgrunn og familiens inntekt. Barn og unge fra lavinntektsfamilier kan søke om friplass på alle våre kurs og arrangementer hele året.

Påmelding til vinterens kurs er nå åpnet. Derfor anbefaler vi å videreformidle tilbudet til aktuelle familier og personer så fort som mulig. Enkelte kursplasser er svært populære og kan fort bli fulltegnet. Dette gjelder spesielt for barneskiskolen.

Nødvendige smitteverntiltak gjør også at kapasiteten og antall kursplasser kan være noe redusert.

Friplasser på Barnas skiskole helg (4-8 år)
Skiforeningen tilbyr gratis kursplasser på skiskolen til barn fra lavinntektsfamilier. Skiutstyr kan også lånes gratis.

Benytt vedlagt søknadsskjema for friplass. Alle søknader vil behandlers konfidensielt. Send skjemaet til:friplass@skiforeningen.no

Skikursene går over 5 uker -1 gang pr uke – i perioden 16. januar til 14. februar 2021.  På Skullerud fra 9. januar til 7. februar.

I løpet av kurset lærer barna grunnleggende skiferdigheter gjennom skileik.
Kursprogrammet tilpasses barnas ferdigheter. Fokuset er å ha det gøy på ski.
Mer informasjon om helgeskiskolen:https://www.skiforeningen.no/kursogarrangement/barnas-skiskole/pameldinghelg/

Friplasser på Langrennskurs for barn og ungdom (9-16 år) og for unge voksne (17 – 25 år)
Skiforeningen arrangerer langrennskurs, klassisk og skøyting, for enkeltpersoner og grupper.
Gratis kursplasser tilbys barn, ungdom og unge voksne fra lavinntektsfamilier. Skiutstyr kan også lånes gratis ved behov.
Be om søknadsskjema for friplass. Alle søknader vil behandles konfidensielt. Send skjemaet til:friplass@skiforeningen.no

Vi hjelper til med å finne et egnet kurs til den enkelte eller grupper. Noen kurs kan være fullbooket, men vi prøver å finne et passende kurs så langt det lar seg gjøre.
Mer informasjon om kursene:https://www.skiforeningen.no/kursogarrangement/langrennskurs/

Egne skikurs for grupper (barn og unge 9-25 år):

Er det en gruppe som ønsker kurs sammen, eller et kurs spesielt tilpasset deres behov, send forespørsel tilaek@skiforeningen.no.

Gratis utlån av skiutstyr

Skiforeningen låner ut skiutstyr til de som ikke har eget (så langt lageret rekker). Skiutstyret kan lånes for kursperioden, eller hele skisesongen hvis det er ønskelig. Enkeltpersoner eller grupper kan også få låne ski uten å delta på kurs. Meld inn behov så fort som mulig tilaek@skiforeningen.no.

Viser også til utlånsordningen BUA som låner ut forskjellig sportsutstyr gjennom hele året. Finn nærmeste BUA her:https://www.bua.io/

Andre tilbud gjennom vinteren

Barnas Holmenkolldag
Dette populære arrangementet vil i vinter gjennomføres på en alternativ måte som i varetar smittevern på best mulig måte. Mer informasjon og invitasjon kommer seinere.

Vinterferien
Også Skiforeningens aktivitetstilbud i vinterferien er veldig populært. Vi håper å kunne invitere store og små til skiglede også kommende vinterferie.
Informasjon om tilbudet i vinterferien kommer seinere.

Andre ski- og aktivitetsdager
Koronasituasjonen gjør at vi pr i dag ikke er helt sikre på hva vi kan gjennomføre. Vi skal holde dere fortløpende informert.

Sjekk også aktivitetskalenderen på skiforeningen.no for oppdatert informasjon.

2024 © Vestre Aker Frivilligsentral